Rooibos Massai

21. června 2017 v 17:34 | Hiny |  Kúzlo čajov
Táto bylina sa produkuje jedine v Južnej Afrike. Náš Rooibos je z vysokých polôh regiónu Maskam. Má plnú a prirodzene sladkastú chuť. Výluh je tmavočervený a číry. Neobsahuje teín, má vysoký obsah minerálov. Čaj sa môže konzumovať teplý alebo studený. Zdravý, prospešný a chutný pre mladých i starších.
Hlavné účinky rooibosuKrajina pôvodu
Účinky čaju TEE.SKPôsobí proti depresiám a stavom úzkosti, zlepšuje trávenie a je vhodný pre ľudí s nadváhou. Má močopudné účinky, čím vplýva na lepšie spaľovanie tukov. Vďaka vysokému obsahu fluóru chráni zuby pred zubným kazom.

Neobsahuje kofeín, preto je vhodný pre deti a tehotné ženy. Posilňuje činnosť imunitného systému, môže sa používať ako podporný liek pri rôznych kožných ochoreniach, blahodarne vplýva na pečeň, znižuje hladinu cukru v krvi.
Juhoafrická republika TEE.SK
Príprava rooibosu
Priprava čaju TEE.SKRooibos zalievame vriacou vodou. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 až 2 čajové lyžičky zmesi, necháme 4-5 minút lúhovať a po precedení podávame.
Rooibos možno dochutiť cukrom, medom, citrónom ale aj mliekom. Rooibos sa dá piť aj studený.
Čas lúhovania čaju TEE.SKTeplota vody TEE.SK
Čas lúhovaniaTeplota vody
4-5 minút100 stupňov
https://www.tee.sk
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama