Brusnicové pokušenie

19. července 2017 v 17:35 | Hiny |  Kúzlo čajov
Brusnice sú bohatým zdrojom vitamínov C a E, minerálnych látok (K, Ca, Mn, Cu, Zn, Fe) a spolu s polyfenolmi fungujú ako efektívne antioxidanty. Spolu s Rakytníkom je to vitamínová bomba.

Zloženie: jablko, ibištek, mrkva, pomarančová kôra, brusnice 10%, šípky, rakytník 10%, sladovka, maliny, kvety ruže. Bez arómy.
Hlavné účinky ovocného čajuKrajina pôvodu
Účinky čaju TEE.SKOvocné čaje sú vhodné pre celú populáciu, najmä pre deti, pretože neobsahujú teín, ani žiadne povzbudzujúce látky. Okrem toho neobsahujú žiaden pridaný cukor ani kalórie.

Sú produkované na čistej prírodnej báze a je ich možné piť bez obmedzenia. Ideálne hasia smäď a výborne osviežujú. Najviac obsahujú vitamín C, ktorý pôsobí preventívne proti prechladnutiu. Jednotlivé vylúhované komponenty sa dajú zjesť, nakoľko je to sušené ovocie.
(Zmes)

Mapa sveta TEE.SK
Príprava ovocného čaju
Priprava čaju TEE.SKOvocný čaj zalievame vriacou vodou. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 až 2 čajové lyžičky zmesi, necháme 8-10 minút lúhovať a po precedení podávame. Ovocný čaj možno osladiť cukrom, medom, sladidlom.
Po vychladnutí, studený, hlavne v horúcich dňoch poslúži ako výborné osvieženie. Naviac môžeme kúsky ovocia po vylúhovaní zjesť. Zvýšime tak vitamínovú hodnotu čaju.
Čas lúhovania čaju TEE.SKTeplota vody TEE.SK
Čas lúhovaniaTeplota vody
8-10 minút100 stupňov
https://www.tee.sk
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama