JIAOGULAN - 100% päťlistý žen-šeň

19. září 2017 v 17:41 | Hiny |  Kúzlo čajov
Jiaogulan TEE.SKJe považovaná za najzdravšiu a najliečivejšiu bylinu sveta. Jiaogulan užívali ľudia z horských oblastí južných provincií Číny po celé generácie. Vždy ráno pred prácou na posilnenie, povzbudenie a zlepšenie fyzickej kondície, ale tiež každý večer na uvoľnenie a upokojenie. Je označovaný ako elixír mladosti alebo tiež bylina nesmrteľnosti, keďže ľudia sa tu bežne dožívali veku 100 rokov!!! Obsahuje 82 rôznych saponínov. Sú to unikátne látky s jedinečnými liečivými účinkami.










Jiaogulan - považovaný za najzdravšiu bylinu sveta
Päťlistý žen-šeň Jiaogulan (latinsky Gynnostema pentaphyllum, tiež aj Amachazuru, Xiancao alebo päťlistý žen-šeň) je vo východnej medicíne známy niekoľko storočí. Ako divoká bylina rastie v niektorých horských oblastiach Thajska, Číny, Korei, Japonska, Indie a jeho liečebné vlastnosti boli zrejme využívané od pradávna. Je radený do kategórie adaptogénov a antioxidantov.

V Jiaogulane je identifikovaný takmer štvornásobný vyšší obsah účinných látok (predovšetkým saponínov) ako má koreň žen-šeňu! Okrem saponínov obsahuje Jiaogulan veľké množstvo ďalších synergicky pôsobiacich bioaktívnych látok ako sú flavonidy, polysacharidy, aminokyseiny, vitamíny, minerály a stopové prvky.

Jiaogulan v sebe zahŕňa "schopnosti adaptogénne a antioxidačné" a je tak svojím spôsobom výnimočný.

Publikované vedecké práce uvádzajú preukázaný pozitivný vplyv Jiaogulanu na ľudský organizmus najmä v následujúcich oblastiach:
Jiaogulan lístok TEE.SK• adaptogénne a antioxidačné účinky
• posilnenie imunity a nervového systému
• rastu životnej energie (odolnosti) vytrvalosti
• stimulácia funkie pečene
• regulácia cholesterolu a krvného tlaku
• zlepšovanie cirkulácie krvi a znižovanie krvného cukru
• ukľudňujúce efekty a uvoľnenie kŕčov
• prevencia infarktu, mŕtvice a rakoviny
a ďalšie nešpecifické pozitívne účinky a pôsobenia.
Príprava čaju Jiaogulan
Priprava čaju TEE.SKPríprava a pitie Jiaogulanu poskytuje obdobné zážitky ako konzumácia najkvalitnejších zelených čajov. Jeho zvláštna príjemná vôňa, vynikajúca chuť, iskrivý žltý nálev, nevšedná dlhá (sladká) dochuť ("aftertaste") a ľahká príprava ho predurčujú k zaradeniu do dnes už hojne v čajovniach ponúkané rady čajov - nečajov. Nálev pripravíme tak, že lúhujeme 1g suchého listu (cca jedna čajová lyžička) v 250 ml horúcej vody po dobu 3 - 5 minút, podľa chuti.

Už trojminútový nálev je nebývalo silný a aromatický. Typická sladká dochuť svojou nevtieravou plnosťou očarí každého a podobne ako u vína nabáda k ďalšiemu dúšku. V severnom Thajsku sa dá stretnúť s rôznou prípravou Jiaogulanu (varí sa, necháva nabiť na slnku, schladzuje v ladničke alebo podáva s ľadom).

Milovníci čaju si môžu dopriať prípravu Jiaogulanu tradičnou metódou "Kung Fu Cha" v malej konvičke, keď sa na 250 ml objem konvičky vkladajú 2 čajové lyžičky suchého listu. Podľa zvyklostí metódy sa prvý nálev po 1 - 15 sekundách zlieva. Druhý nálev (ktorý je zároveň posledným) sa zlieva podľa chuti, po 3 až 15 minútach. Príprava je možná i v Čcha wane podobne ako u špičkových zelených čajov.

Čas lúhovania čaju TEE.SKTeplota vody TEE.SK
Čas lúhovaniaTeplota vody
3-5 minút90 stupňov
https://www.tee.sk
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama